Zelfoogst

Wil jij komend seizoen je verse, smaakvolle en biologische geteelde groenten oogsten?

Vanaf mei 2023 begint de zelfoogst-tuin en zal er naast onze StadsAkkers winkel volop geoogst worden.

Elke week kun je langs komen voor 4 of 5 verschillende groenten. Daarnaast mag je elke week een bosje kruiden plukken en mag je een bakje fruit meenemen als dit er is. Het oogstseizoen duurt 25 weken en loopt afhankelijk van het weer van mei t/m oktober. Er is dit jaar ruimte voor 100 oogstdeelnemers , dus voor 30 tot 50 gezinnen.

Hoe gaat dat in de praktijk? Je geeft je op via zelfoogst@stadsakkers.nl. Hierin kun je ook aangeven voor hoeveel mensen je een abonnement wilt afsluiten. Na ontvangst van je opgave krijg je van ons bericht met nadere informatie over de gang van zaken.

Zodra de eerste groenten oogstbaar zijn ontvang je van ons wekelijks een oogstmail. Daarin kun je lezen wat er die week geoogst kan worden. Op vrijdag en op zaterdagochtend kan er geoogst worden. Hoe dit oogsten dient te gebeuren leggen we uit in een oogstfilmpje, dat ook wordt meegestuurd. Op de akker zullen er vlaggetjes zijn waar de groenten staan die geoogst mogen worden. Mocht je hulp nodig hebben is er altijd iemand op de akker aanwezig die je de weg kan wijzen.

Enkele voorbeelden van de wekelijkse oogst:

Mei: Kropsla, Spinazie, Rode biet, Chinese kool, Rabarber

Juli: Pluksla, Rode kool, Wortelen, Courgette, Koolrabi

Oktober: Raapstelen, Pompoen, Aardappels, Paprika, Ui (gedroogd)                                 

Voordelen van het oogsten bij de Stadsakkers:

 • Lekker buiten je boodschappen doen met je neus in de wind en je handen in de aarde.
 • Vers biologisch eten zonder pesticiden dus goed voor jezelf en alles wat leeft.
 • Je ziet hoe alles groeit en bloeit op een mooie en leerzame plek voor jong en oud.
 • Door te investeren in een zelfoogst-abonnement steun je ook ons maatschappelijk project.
 • Kortere ketens , dus eerlijke prijs voor de boer.

Prijzen:

Heel abonnement: 200 euro per persoon per seizoen. Dit is omgerekend 8 euro per week.

Half abonnement: 100 euro per persoon per seizoen. Voor aanvulling naast een heel abonnement of voor bijvoorbeeld een kind tot 12 jaar.

Oogst-tijden van mei tot en met oktober

Vrijdag 10:00 – 18:00 uur

Zaterdag 9:00 – 12:00 uur

Praktische informatie:

 • Mocht je graag meer willen meer informatie willen hebben over het zelfoogst-abonnement dan ben je op maandag 6 maart vanaf19.00 uur welkom in de Blokhut van Stadsakkers.
 • Vlak voor de start van het oogstseizoen organiseren we een instructie bijeenkomst zodat je met voldoende kennis de akkers op kunt gaan!
 • Tijdens vakantieperiodes mag je een vriend/familielid of buurman laten oogsten als jijzelf op vakantie bent. Wij verwachten wel dat diegene de instructies over het zelfoogsten ook heeft gezien.
 • Als deelnemer deel je in het risico dat de oogst niet altijd goed gaat door weersomstandigheden of plagen. Dit kan dan betekenen dat je vier groenten mag oogsten in plaats van vijf. Daarentegen kan het ook zijn dat de oogst opbrengst hoog is en vijf groenten makkelijk haalbaar is.
 • Wij zorgen voor gereedschap en materialen om te kunnen oogsten. Zelf zorg je voor een tas. Vergeet ook niet om kleren en schoenen aan te trekken, die tegen een stootje kunnen.
 • Dit jaar is er plaats voor 100 persoonlijke abonnementen. Dus voor 30 tot 50 gezinnen. Wij selecteren op volgorde van binnenkomst van de aanmeldingen. Wel vragen we je om na onze bevestiging vooraf te betalen, zodat je aanmelding definitief wordt.  Bij meer aanmeldingen maken we een wachtlijst, ook dit zullen we melden. Mogelijk komt er nog plek dit jaar en anders volgend seizoen.
 • Graag ontvangen wij de betaling voor het seizoen van start gaat. Bij uitzondering in twee termijnen te voldoen. Meer informatie over de betaling ontvang je na je aanmelding.

Meer weten? Mail naar zelfoogst@stadsakkers.nl.