Zuurkoolstamppot met YOI Smokeys. Naar een recept met YOI van Zwamboon

Klaar binnen 30 min

Doordat je de zuurkool niet kookt, blijven de goede bacteriën (probiotica) voor een groot deel behouden.

Stap 1

Leg de zuurkool op tijd uit de koeling om op kamertemperatuur te komen.

Stap 2

Schil de aardappels en kook ze in 18 minuten gaar.

Stap 3

Snijd ondertussen de YOI Maaltijdbasis in blokjes. Verhit de olie in een pan en voeg de de blokjes toe. Bak deze op middelmatig vuur totdat ze goudbruin en een beetje knapperig zijn. Zet het vuur onder de pan uit en voeg de specerijenmix toe. Verdeel dit goed over de blokjes. Zet opzij

Stap 4

Giet de gare aardappels af en stamp ze met een pureestamper. Voeg wat hete melk toe en een klont roomboter. Roer dit tot een smeuïge puree. Voeg de zuurkool met kamertemperatuur toe. Proef of er nog extra zout en peper bij moet.

Stap 5

Het totale gerecht is nu op eettemperatuur. Verdeel de stamppot over vier borden, strooi de YOI Smokeys eroverheen en..... EET SMAKELIJK.