Wortelsoep met sinaasappelsap

wortelsoep

.Ingrediënten voor 4 personen

  •  Wortelen, 650 gram, in plakjes
  •  Stukje zoete aardappel, in kleine blokjes
  •  Kleine ui, gesnipperd
  •  Knoflook, twee tenen, geraspt
  •  Ras el hanout, Marokkaans kruidenmengsel, twee theelepels
  •  Komijnpoeder, mespunt en ½ theelepel kerriepoeder
  •  Olie of boter
  •  Scheutjes room
  •  Voor 9,5 dl groente bouillon
  •  Staafmixer

Bereiding

· Fruit in ruime pan met wat olie of boter uisnippers tot ze glazig zijn

· Voeg knoflook, ras el hanout, komijn en kerrie toe en roer dit goed om gedurende 5 minuten tot geuren vrijkomen

· Voeg wortelstukjes en zoete aardappel toe en roer alles goed door

· Voeg 9,5 dl bouillon toe en breng aan de kook. Draai vuur laag en laat pruttelen tot de wortelen gaar zijn

· Pureer de soep met de staafmixer

· Voeg een beetje sinaasappelsap, scheutje room, peper en zout naar smaak toe. Verwarm even mee zonder te koken.

Lekker met stokbrood en kruidenkaas