Vegan Mexicaanse tortillasoep. Recept met YOi van ZwamBoon.

Klaar binnen 60 min
Stap 1
Snipper de ui, snijd de knoflook in plakjes en de rode peper in ringetjes.
Stap 2
Fruit de ui in een beetje olie op zacht vuur. Voeg de knoflook en de helft van de rode peper toe en bak een paar minuten mee.
Stap 3
Voeg de bouillon toe en daarna met een garde het maismeel. Zorg ervoor dat er geen klontjes in zitten. Doe er de tomatenblokjes, de suiker en komijn bij. Laat dit 10 minuten rustig koken.
Stap 4
Rasp wat limoenschil over de andere helft van het rode pepertje. Snijd de limoen in lange stukken (van de steelaanzet tot het kontje). Snijd de avocado in stukjes en besprenkel dit met wat limoensap. Doe er peper en zout op. Haal wat korianderblaadjes van de steeltjes en verkruimel de feta.
Stap 5
Pureer met een staafmixer de soep. Doe de YOi blokjes, samen met de taco specerijen erbij en laat dit nog 5 minuten mee warmen. Nu is je soep klaar.
Stap 6
Garnering: 1 avocado, beetje verse koriander, 75 g feta* en wat tortillachips* * dit bevat allergenen. Serveer de soep met de tortillachips, avocado, koriander, feta en de rode peperringetjes met limoenschil. Eet smakelijk!