Sinaasappelcourgettecake.

Klaar binnen 90 min

Heerlijk bij de koffie! Bereiding: 20 minuten. Oventijd: 50 minuten. Naar een recept van FrancescaKookt.nl

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik goed in.

Stap 2

Was de courgette en rasp hem met schil en al fijn. doe dit boven een vergiet en knijp daarna met je handen het vocht eruit.

Stap 3

Doe de courgetterasp in een kom en meng met de bruine basterdsuiker, zonnebloemolie, losgeklopte eieren, sinaasappelrasp, vanille extract en de rozijnen. Schep daarna de bakmeel en bakpoeder erdoor totdat het allemaal is opgelost.

Stap 4

Schep het cakebeslag over in het bakblik en schuif het in de oven. Bak de cake in 50 minuten gaar. Check de gaarheid vanaf een minuut of 40 met een houten satéprikker. Steek de prikker in het midden van de cake en als deze er droog uitkomt is de cake gaar.

Stap 5

Laat de cake afkoelen op een rek. Eventueel bestrijken met cream chease frosting