Pompoensoep

Klaar binnen 60 min

Hierbij mijn pompoensoep. Sla meteen wat pompoenen in voor de winter, ze zijn in de herfst overal langs de weg te koop en vele maanden houdbaar als je ze vorstvrij en droog bewaart. De Hokkaido pompoen vind ik zelf het lekkerst, heel vol van smaak. Maar ook Butter nut is heerlijk, wat romiger en geel van kleur i.p.v. oranje. Tip: Extra feestelijk wordt de pompoensoep wanneer deze geserveerd wordt in een flinke uitgeholde pompoen. Hiervoor een "deksel" van de pompoen afsnijden en uithollen met bolletjestang. Iets meer werk, maar wel erg leuk! Naar een recept van onze eigen Ronald Strik. :-)

Stap 1

Pompoen schoonmaken en in blokken snijden. Pas op je vingers!!!

Stap 2

Ui goudbruin bakken in olie; kerrie en knoflook op het laatst even meebakken. Daarna pompoenblokken kort meebakken.

Stap 3

Water op pompoen gieten, bouillontabletten erbij en kruiden, prei en citroen toevoegen. Dit aan de kook brengen en zachtjes laten koken tot de pompoen zacht is (vaak is 10 min al genoeg).

Stap 4

Citroen, prei en kruiden verwijderen en alles pureren met een staafmixer of in de blender. Paprika, bosuitjes (en evt. soepgroente) toevoegen en een paar minuten laten meekoken. Paprika, bosuitjes (en evt. soepgroente) toevoegen en een paar minuten laten meekoken. De niet-vegetariërs kunnen nog uitgebakken spekjes toevoegen.

Stap 5

Tot slot de soep afmaken met rode currypasta en zout/peper naar smaak.

Stap 6

De niet-vegetariërs kunnen nog uitgebakken spekjes toevoegen.