Kweepeercompote.

Klaar binnen 90 min

Lekker als bijgerecht of als toetje met slagroom. :-).

Stap 1

Schil de kweeperen, verwijder het klokhuis en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Doe de kweepeerreepjes met de suiker in een pan met ruim water (kweeperen moeten helemaal onder staan) en laat zo afgedekt 2 uur staan.

Stap 2

Breng dan alles langzaam aan de kook en laat de reepjes ongeveer een half uur zachtjes koken tot ze gaar zijn. Schud de pan af en toe langzaam heen en weer.

Stap 3

Voeg het kaneelstokje, citroensap en -rasp toe en laat enkele minuten door pruttelen. Laat alles langzaam afkoelen.

Stap 4

Blancheer de amandelen even in kokend water, verwijder de vliesjes en hak ze grof. Meng door de compote.

Stap 5

Kook de potten (4 of 5) en de deksels. Vul de schone potten met de compote, sluit ze af en zet ze op z'n kop totdat ze afgekoeld zijn.