
Bereidingswijze
- kruid het gehakt naar smaak met zout/peper.
- Voeg de tijm, salie, rozemarijn, knoflook, peterselie en de basilicum toe.
- meng het geheel goed door elkaar.
- voeg 1 ei en broodkruim van 1 plakje brood toe.
- Meng dit nog even goed door het gehakt.
- Bestrijk de binnenkant van het bakblik met olijfolie
- leg op de bodem plakjes ontbijtspek totdat de bodem bedekt is.
- plak daarna plakjes ontbijtspek tegen de zijkanten van het bakblik totdat deze ook bedekt is.
- Leg op het ontbijtspek een laagje gehakt.
- verdeel de babybell kaasjes over het gehakt.
- Leg hierop weer een laag gehakt.
- Vouw het ontbijtspek terug over het gehakt en zet het geheel in de over op 200 graden 40 minuten.
Bereidingswijze groenten
- kook water met een bouillonblokje in een grote pan.
- Snij alle groente in grove stukken en doe dit allemaal in het kokend water.
- Laat op laag vuur of lage stand het geheel een half uur door pruttelen.
- voeg op het eind de tomatenpuree erbij en laat dit nog 5 minuten indikken.
- Haal de spekrol uit de oven en leg deze in een schaal.
- Schep de groenten er omheen .
- Dit gerecht kan worden geserveerd met komkommersalade.