Gevulde spekrol met groenten van de akker

Benodigdheden voor 4 personen

  • 300 gram rundergehakt
  • ontbijtspek 2 pakjes
  • olijfolie
  • verse knoflook
  • gele courgette
  • groene courgette
  • aubergine
  • rode ui
  • snoeptomaten of tomaten in blokjes snijden
  • Tomatenpuree
  • paprika geel
  • paprika rood
  • tijm/salie/rozemarijn/peterselie/basilicum
  • Cakeblik

Bereidingswijze

  • kruid het gehakt naar smaak met zout/peper.
  • Voeg de tijm, salie, rozemarijn, knoflook, peterselie en de basilicum toe.
  • meng het geheel goed door elkaar.
  • voeg 1 ei en broodkruim van 1 plakje brood toe.
  • Meng dit nog even goed door het gehakt.
  • Bestrijk de binnenkant van het bakblik met olijfolie
  • leg op de bodem plakjes ontbijtspek totdat de bodem bedekt is.
  • plak daarna plakjes ontbijtspek tegen de zijkanten van het bakblik totdat deze ook bedekt is.
  • Leg op het ontbijtspek een laagje gehakt.
  • verdeel  de babybell kaasjes over het gehakt.
  • Leg hierop weer een laag gehakt.
  • Vouw het ontbijtspek terug over het gehakt en zet het geheel in de over op 200 graden 40 minuten.

Bereidingswijze groenten

  • kook water met een bouillonblokje in een grote pan.
  • Snij alle groente in grove stukken en doe dit allemaal in het kokend water.
  • Laat op laag vuur of lage stand het geheel een half uur door pruttelen.
  • voeg op het eind de tomatenpuree erbij en laat dit nog 5 minuten indikken.
  • Haal de spekrol uit de oven en leg deze in een schaal.
  • Schep de groenten er omheen .
  • Dit gerecht kan worden geserveerd met komkommersalade.