Fo­cac­cia met gei­ten­kaas, kervel en ­sla

 

Bereiding:

  • Sjalotjes pellen en snipperen.
  • Dressing kloppen van 6 eetlepels olie, citroensap en zout en peper naar smaak.
  • Sjalotjes door dressing mengen.
  • Dikke steeltjes van kervel verwijderen, kervel grof hakken.
  • In schaal kervel door sla mengen.
  • Focaccia’s doormidden snijden.
  • Broodhelften aan beide zijden met rest van olie bestrijken.
  • Grillpan verhitten.
  • Focaccia in porties aan beide zijden krokant grillen.
  • Geitenkaas over 3 gegrilde focacciahelften verbrokkelen.
  • Dressing door sla mengen.
  • Beetje salade voor garnering achterhouden, rest over geitenkaas verdelen.
  • Belegde lagen focaccia op elkaar stapelen en afdekken met laatste broodhelft.
  • Voorzichtig aandrukken en ‘clubsandwich’  diagonaal twee keer doormidden snijden.
  • Sandwichdriehoekjes over vier borden verdelen en rest van salade ernaast scheppen.
  • Garneren met zwarte olijven.

 

Lunch voor 4 personen.

Bron Ah.nl