Erwtensoep

Ingrediënten

  • Groene Spliterwten
  • Knolselderij
  • Winter Wortel
  • Ui
  • Peterselie (plat)
  • Peterselie (krul)
  • Aardappel
  • Selderij
  • Zout
  • Peper
  • Knoflook
  • Prei
  • Rookworst
  • Karbonade of Krabbetjes
  • Groente bouillon blokjes

Voor erbij te serveren Roggebrood met Spek en Kaas

Bereidingswijze:

  • Zet een grote pan met water op het vuur.
  • Doe hierin 3 bouillonblokjes .
  • Als het water begint te koken het vlees er in doen en gaar laten koken.
  • Als het vlees goed gaar gekookt is , haal het vlees uit de pan en laat afkoelen.
  • Doe de spliterwten in het kookwater.
  • Doe een half uur later 1 voor 1 alle groenten erin.
  • Snij het vlees in stukjes er ook weer door en laat het geheel onder af en toe roeren een uur pruttelen.
  • Na smaak zout/ peper en andere kruiden toevoegen.
  • Laat het geheel nu nog een half uur pruttelen.