
Ingrediënten
- Groene Spliterwten
- Knolselderij
- Winter Wortel
- Ui
- Peterselie (plat)
- Peterselie (krul)
- Aardappel
- Selderij
- Zout
- Peper
- Knoflook
- Prei
- Rookworst
- Karbonade of Krabbetjes
- Groente bouillon blokjes
Voor erbij te serveren Roggebrood met Spek en Kaas
Bereidingswijze:
- Zet een grote pan met water op het vuur.
- Doe hierin 3 bouillonblokjes .
- Als het water begint te koken het vlees er in doen en gaar laten koken.
- Als het vlees goed gaar gekookt is , haal het vlees uit de pan en laat afkoelen.
- Doe de spliterwten in het kookwater.
- Doe een half uur later 1 voor 1 alle groenten erin.
- Snij het vlees in stukjes er ook weer door en laat het geheel onder af en toe roeren een uur pruttelen.
- Na smaak zout/ peper en andere kruiden toevoegen.
- Laat het geheel nu nog een half uur pruttelen.