Erwtensoep

Ingredieten;

  • Groene Spliterwten
  • Knolselderij
  • Winter Wortel
  • Ui
  • Peterselie (plat)
  • Peterselie (krul)
  • Aardappel
  • Selderij
  • Zout
  • Peper
  • Knoflook
  • Prei
  • Rookworst
  • Karbonade of Krabbetjes
  • Groente bouillon blokjes

Voor erbij te serveren Roggebrood met Spek.

 

 

Bereidingswijze:

Zet een grote pan met water op het vuur.

Doe hierin 3 bouillonblokjes .

Als het water begint te koken het vlees er in doen en gaar laten koken.

Als het vlees goed gaar gekookt is , haal het vlees uit de pan en laat afkoelen.

Doe de spliterwten in het kookwater.

Doe een half uur later 1 voor 1 alle groenten erin.

Snij het vlees in stukjes er ook weer door en laat het geheel onder af en toe roeren een uur pruttellen.

Na smaak zout/ peper en andere kruiden toevoegen.

Laat het geheel nu nog een half uur pruttelen.