
Pittige Boerenkool met noten en honing
- Kalkoenfilet in stukjes of reepjes
- Ontbijtspek ongeveer 100 gram
- Olijfolie
- 1 Theelepel Sambal Oelek
- 1 eetlepel Ketjap
- 1 eetlepel Honing van Bijenpeter
- Peper en zout naar smaak
- 700 gram boerenkool – gesneden
- Aardappelpuree van de Carolus-aardappel of gebakken aardappels van de Nicola
- 100 gram Taugé
- 100 gram Kastanjes of Hazelnoten
- Vegetarische variant: zonder kalkoenfilet en ontbijtspek – maar met gemengde noten
Voorbereiding
De boerenkool van StadsAkkers is lekker zoet. Daarnaast is er keus genoeg aan lekkere aardappels. De honing van Bijenpeter smaakt er uitstekend bij.
Bereidingswijze
- Bereid de aardappelpuree of gebakken aardappelplakjes alvast voor. Maak aardappelpuree van onze kruimige aardappelen of aardappelplakjes van onze vastkokende aardappelen.
- Was de taugé als dat nodig is en laat deze goed uitlekken.
- Verhit een klein beetje olijfolie in een wok en bak hierin kort het ontbijtspek en daarna de kalkoenfilet. (Vegetarisch: iets meer olijfolie nemen en direct de boerenkool met de kruiden toevoegen)
Voeg toe: sambal, ketjap en honing. Bak ongeveer 3 minuten. Blijf omscheppen.
Voeg toe: de gesneden boerenkool en bak deze ongeveer 7 – 10 minuten mee. Blijf omscheppen. - Schep de helft van de taugé, samen met de helft van de noten door de boerenkool.
- Voeg zoet en peper naar smaak toe.
Zet de rest in schaaltjes op tafel, zodat iedereen dit zelf kan toevoegen.