
Bladerdeegtasjes met prei en kaas
Oost-Europees gerecht van Zorica
Ingrediënten
- 300 gr. prei
- 2-3 eieren
- 2 pakjes bladerdeeg
- 100 gram feta
- Zout en olie
Bereiding
Voor 20 stuks
- Prei klein snijden en bakken in olie tot het zacht is en alle water is verdampt
- Laten afkoelen
- In een kom eieren kloppen en verkruimelde kaas erbij mengen
- Toevoegen aan prei
- Van het bladerdeeg het gewenste aantal plakjes klaarleggen
- Bladerdeegplakjes iets uitrollen en het preimengsel verdelen over het midden van de plakjes
- Zijkanten overlappen en goed aandrukken zodat de inhoud tijdens bakken niet uitloopt
- Bakken op 180°C – 15 – 30 minuten
- Kan als voorgerecht gegeten worden of als volledige maaltijd met wat karnemelk of Griekse yoghurt.
Eet smakelijk 😊