Gepost op

Bladerdeegtasjes met prei en kaas van Zorica

Bladerdeegtasjes met prei en kaas

Oost-Europees gerecht van Zorica

Ingrediënten

  • 300 gr. prei
  • 2-3 eieren
  • 2 pakjes bladerdeeg
  • 100 gram feta
  • Zout en olie

Bereiding

Voor 20 stuks

  • Prei klein snijden en bakken in olie tot het zacht is en alle water is verdampt
  • Laten afkoelen
  • In een kom eieren kloppen en verkruimelde kaas erbij mengen
  • Toevoegen aan prei
  • Van het bladerdeeg het gewenste aantal plakjes klaarleggen
  • Bladerdeegplakjes iets uitrollen en het preimengsel verdelen over het midden van de plakjes
  • Zijkanten overlappen en goed aandrukken zodat de inhoud tijdens bakken niet uitloopt
  • Bakken op 180°C  – 15 – 30 minuten
  • Kan als voorgerecht gegeten worden of als volledige maaltijd met wat karnemelk of Griekse yoghurt.

Eet smakelijk 😊