
Ingrediënten voor 4 personen
- aubergine, 2 stuks
- bleekselderij, 3 of 4 stelen
- wortelen, 4 ons
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- stukje van groenten bouillonblok
- tomaten blokjes, 400 gram
- klein blikje tomatenpuree, ½ inhoud
- tijm of provinciale kruiden, paprikapoeder, laurierblad, oregano, eventueel stukjes verse peper
- olie, twee scheutjes
Bereiding
- Aubergine schillen, in blokjes snijden
- Bleekselderij, wassen, stugge draden verwijderen, in plakjes snijden
- Wortelen schillen, wassen, in plakjes snijden
- Ui pellen, in vieren snijden en dan in plakjes
- Knoflook pellen en raspen/persen
- In een pan olie verhitten, toevoegen 2 tenen knoflook, even goed roeren
- Uien toevoegen met kruiden naar keuze en goed doorroeren
- Toevoegen ½ blikje tomatenpuree, blokjes tomaat en een stukje bouillonblok, laurierblad en dit mengsel 10 minuten sudderen
- Toevoegen plakjes wortelen en 5 minuten meekoken
- Toevoegen plakjes bleekselderij en met wortelen gaarkoken
- Toevoegen blokjes aubergine of als volgt
- Scheutje olie in bakpannetje verhitten, daarin bakken 1 teen knoflook met oregano
- Toevoegen blokjes aubergine en goed omscheppen met knoflook en oregano
- Daarna aubergine toevoegen aan wortelen en bleekselderij, warmen, op smaak maken met peper en zout.
Lekker met rijst en een bal gehakt of karbonade.