Aubergine met bleekselderij en wortel

 

Ingrediënten voor    4  personen

  • aubergine, 2 stuks
  • bleekselderij, 3 of 4 stelen
  • wortelen, 4 ons
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • stukje van groenten bouillonblok
  • tomaten blokjes, 400 gram
  • klein blikje tomatenpuree, ½ inhoud
  • tijm of provinciale kruiden, paprikapoeder, laurierblad, oregano, eventueel stukjes verse peper
  • olie, twee scheutjes

 

Bereiding

  • Aubergine schillen, in blokjes snijden
  • Bleekselderij, wassen, stugge draden verwijderen, in plakjes snijden
  • Wortelen schillen, wassen, in plakjes snijden
  • Ui pellen, in vieren snijden en dan in plakjes
  • Knoflook pellen en raspen/persen
  • In een pan olie verhitten, toevoegen 2 tenen knoflook, even goed roeren
  • Uien toevoegen met kruiden naar keuze en goed doorroeren
  • Toevoegen ½ blikje tomatenpuree, blokjes tomaat en een stukje bouillonblok, laurierblad en dit mengsel 10 minuten sudderen
  • Toevoegen plakjes wortelen en 5 minuten meekoken
  • Toevoegen plakjes bleekselderij en met wortelen gaarkoken
  • Toevoegen blokjes aubergine of als volgt
  • Scheutje olie in bakpannetje verhitten, daarin bakken 1 teen knoflook met oregano
  • Toevoegen blokjes aubergine en goed omscheppen met knoflook en oregano
  • Daarna aubergine toevoegen aan wortelen en bleekselderij, warmen, op smaak maken met peper en zout.

 

Lekker met rijst en een bal gehakt of karbonade.