Ondersteun ons

Schenken aan Stichting StadsAkkers met belastingvoordeel

Bij StadsAkkers telen we op biologische wijze en zonder gifstoffen. Samen met veel vrijwilligers, uitkeringsgerechtigden en mensen uit zorginstellingen kweken we groente en fruit op een akker in de wijk Zuidbroek in Apeldoorn. Draag je Stichting StadsAkkers een warm hart toe en wil je ons financieel ondersteunen? Dan kan dat ook met belastingvoordeel. Schenk je ons vijf jaar lang elk jaar hetzelfde bedrag, dan kun je deze gift volledig aftrekken bij je aangifte inkomstenbelasting. Deze jaarlijkse gift moet worden vastgelegd in een onderhandse overeenkomst.

Het voordeel

Met een periodieke gift behaal je belastingvoordeel. Wat dat voordeel precies is hangt af van de hoogte van je inkomen. Je ontvangt 37% tot 52% van het geschonken bedrag aan StadsAkkers terug van de fiscus. Wil je berekenen wat jouw belastingvoordeel is? Gebruik dan de schenkcalculator en reken het precies uit.
https://anbi.nl/calculator/

Ik wil graag periodiek aan Stichting StadsAkkers schenken. Wat moet ik hiervoor doen?

Dank voor je bijdrage. Om deze te kunnen aftrekken bij de Belastingdienst, download je deze Overeenkomst periodieke gift (pdf) en vul je deze in.

Het ingevulde en ondertekende exemplaar stuur je per post naar Stichting StadsAkkers, Paul Krugerstraat 16, 7311 AP Apeldoorn. Geef je het getekende exemplaar liever af op de zorgtuinderij? Dat kan aan de Dommeweg 5B, Zuidbroek. Zodra we het exemplaar hebben ontvangen en het is ondertekend door ons bestuur en voorzien van
een transactienummer, ontvang je één kopie retour. Bewaar dit document goed, aangezien de Belastingdienst het kan opvragen.

> Download hier het formulier