Over ons

Groente en fruit helpen anderen vooruit

Hou je van lekker en gezond eten? Heb je wel wat met telen op natuurlijke wijze zonder gifstoffen? En vind je het ook mooi om zo af en toe een bijdrage aan je leefomgeving te leveren? Dan zit je goed bij StadsAkkers! We kweken groente en fruit op braakliggende grond in Apeldoorn, samen met vrijwilligers, uitkeringsgerechtigden en mensen uit zorginstellingen. Voor wie? Voor iedereen die van lekker eten houdt!

Wie zijn we?

In het voorjaar van 2013 startte de Stichting StadsAkkers op een stuk grond van ongeveer twee voetbalvelden groot, bij een boerderijtje in Zuidbroek met bijbehorende boomgaard. In de toekomst komt daar steeds meer bij. Het idee: een onderneming die geen winst maakt als het om geld gaat, maar wel winst oplevert voor vrijwilligers, uitkeringsgerechtigden en mensen die gebruik maken van een zorginstelling. Daarnaast leveren we gratis groente en fruit aan voedselbanken. En om de kosten te dekken verkopen we ook groenten aan restaurants en inwoners van Apeldoorn en omstreken. De initiatiefnemers willen vanuit hun verschillende achtergronden en netwerken creatieve verbindingen maken tussen mensen die wat voor elkaar willen betekenen. Van hulpverlening tot bankwereld en van politiek tot bedrijfsleven.

Deskundige begeleiding

De medewerkers worden aangestuurd door een klein team. Naast het verbouwen van groente en fruit hebben we plannen om in de toekomst workshops over koken en het inmaken van groente en fruit te organiseren. Daarnaast willen we scholen en groepen gaan ontvangen en komen er educatieve activiteiten. Zo heeft StadsAkkers vele facetten en biedt daarmee verschillende mogelijkheden voor mensen met allerlei vaardigheden.