Geplaatst op

De winkel gaat weer open op donderdag 2 mei!

Donderdagochtend 2 mei is onze winkel weer geopend. We hebben alweer keus uit verschillende groenten, o.a. paksoi, spinazie en rucola. Binnenkort ook weer sla en bospeen.

Ook kun je onze zaden kopen, waarmee je zelf biologische bloemen kunt zaaien. Deze bloemen zijn ook geschikt om wol mee te verven.

Ook is onze jam weer te koop en andere lekkere producten van de akker, mooi verpakt in leuke potjes. Kom kijken in onze vernieuwde winkel. We zijn voorlopig open op donderdag en vrijdag van 10.30 – 15.30

Geplaatst op

Een zeer welkome donatie van Stichting Berghorst!

Dit jaar hebben we al weer drie grote donaties mogen ontvangen, waar we ontzettend blij mee zijn. We hebben zowel op ons kantoor als op het terrein wat achterstallig onderhoud. Hiervoor hebben we donaties aangevraagd bij de Rabobank en bij de Stichting Berghorst en beide aanvragen zijn toegekend.

Dit betekent dat we van de donatie van de Rabobank onze medewerkers konden voorzien van een nieuwe computer. Dit maakt het werk weer een stuk relaxter, aangezien de oude computers inmiddels al weer een jaar of zes dienst deden en dus wat trager waren geworden. Ook kunnen we voor dit geld nieuwe kasten aanschaffen, die helpen om ons kantoor wat beter in te richten. En als laatste twee nieuwe bureaustoelen.

Van Stichting Berghorst ontvingen we een toezegging voor €25000,- Voor dit geld kunnen we onder andere onze tien jaar oude kas weer voorzien van nieuw folie. Verder kunnen we de elektra vernieuwing en de oude sproeipunten vervangen, waardoor de beregening deze zomer waar een stuk makkelijker zal gaan.

Lions Apeldoorn hebben ons eind vorig jaar geholpen met €3500,- om de winkel nog verder in te richten en om de omgeving van de winkel op te knappen. Hier zijn we nu hard mee bezig, zodat alles weer mooi klaar staat als het nieuwe seizoen begint.

Geplaatst op

Het zelfoogstseizoen gaat van start.

Binnenkort start het tweede zelfoogstseizoen op de akker. De inschrijving is nog open. Inmiddels zijn al bijna 60 abonnementen verkocht. De groenten zijn hard aan het groeien, op dit moment zelfs zo hard dat we de eerste oogst al bijna kunnen doen.

Donderdag 18 april is er een voorlichtingsbijeenkomst voor iedereen, die meer wil weten over het zelfoogsten. Op de avond vertelt Wouter Bin, onze tuinder, over onze manier van werken. Daarna lopen we een rondje over de akker om te laten zien waar alles staat. En aan het eind van de bijeenkomst ga je naar huis met al de eerste oogst.

Inschrijven kan nog. Er zijn 75 plaatsen beschikbaar. Meer informatie is te vinden op onze zelfoogstpagina. Of op 18 april. Daar kun je je ook meteen inschrijven.

Geplaatst op

Kom opbloeien op 29 juni!

Nog even geduld. Wij zijn de hele winter al hard aan het werk. Nog even en iedereen kan weer komen kijken en genieten.

We gaan dit seizoen bij StadsAkkers vier keer een gezellige open dag met een klein marktje organiseren. De eerste keer is op zaterdag 29 juni. Dan is de zomer net begonnen, dus organiseren we de zomermarkt. Op deze dag is het thema: Eigenmaak!

De volgende markt is op zaterdag 31 augustus. Dan is het thema duurzaam! We doen bij StadsAkkers ons best om duurzaam te werken. Dit lukt nog niet altijd, afval scheiden is af en toe al een probleem. Maar we proberen het wel. Op deze markt dus aandacht voor onze biologische producten. Zero Waste zal ook van de partij zijn.

Op 26 oktober is onze jaarlijkse Halloween-light markt. De herfst is dan begonnen. Niet iedereen heeft iets met Halloween, maar er zijn altijd pompoenen bij ons. Voor kinderen is deze markt heel leuk, omdat zij allerlei activiteiten kunnen doen, waarmee ze een diploma kunnen verdienen.

En … als extraatje organiseren we op 7 december de eerste echte StadsAkkers-kerstmarkt! Met veel eigen kramen waar je leuke kerstcadeautjes kunt kopen.

We hopen jullie te zien op één of meer van onze marktjes. Of eerder al in de winkel of op de akker.

Geplaatst op

Fruitbomen snoeien 24 februari 2024

Op zaterdag 24 februari Kun je bij StadsAkkers weer meedoen aan een workshop snoeien van laagstamfruit.

Achter op ons terrein staan 200 appel- en perenbomen. Deze bomen zijn in het verleden door de Stichting Groen en Mens aan StadsAkkers geschonken. Peter Heijke was voorzitter van deze stichting. Hij helpt ons deze bomen te onderhouden. Verder onderhouden we vanuit StadsAkkers de fruitbomen in Park Zuidbroek. Ook hierbij is Peter onze vaste adviseur en begeleider. Op deze manier heeft Peter al veel vrijwilligers bij de hand genomen en geleerd hoe je op een goede manier een fruitboom onderhoudt.

In februari krijg jij ook de kans om ook te leren hoe de fruitbomen in je eigen tuin het beste gesnoeid kunnen worden.

Dit is de kans om meer te leren van een echte expert, dus schrijf je in voor één van de twee dagen. Het aantal plaatsen is beperkt!  Wij zorgen voor gereedschap.

 • Het programma is als volgt:
 • 9.30       Ontvangst op de akker
 • 10.00     Uitleg van de belangrijkste principes van het snoeien in de blokhut
 • 11.00     Aan de slag in de boomgaard
 • 12.30     Verzorgde lunch in de blokhut
 • 13.15     Aan de slag in de boomgaard
 • 15.00     Nabespreking in de blokhut.
 • 15.30     Afronding workshop.

Iedereen ontvangt bij vertrek een cursusmap, waarin alles nog eens is na te lezen. Deze is ons ter beschikking gesteld door de Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Deelname aan deze workshop kost 85 euro voor de hele dag. Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar: info@stadsakkers.nl.

Geplaatst op

Donatie Rabobank

Wij zijn heel blij met een ruimhartige donatie van €5000,- euro, die we van de Rabobank hebben ontvangen. Op maandag 22 januari kwam Theo Veeneman van de Rabobank ons de bijbehorende cheque overhandigen. Monique te Wierik, de zorgmanager en Klaas Dekker namen de cheque in ontvangst.

Geplaatst op

Wolverven bij StadsAkkers

Sinds 2023 hebben we bij StadsAkkers ook verfplanten. Dit zijn planten, die een kleurstof geven, die geschikt is om wol te verven. We verven hier wol mee, waarmee we deze winterperiode producten van vilt van gaan maken. Een mooie activiteit voor onze vrijwilligers.

De zaden van deze planten zijn ook te koop op de herfstmarkt. Het zijn onder andere Indigo en oranje cosmea. Ook zijn er gedroogde bloemen te koop om zelf wol mee te verven. De opbrengst gaat weer naar het wolverfproject.

Geplaatst op

Zero Waste Week

StadsAkkers doet mee aan de Zero Waste Week. Wij maken als biologische kleine tuinderij zelf deel uit van de lokale keten in de gemeente Apeldoorn. Dichtbij groente halen betekent ook minder afval.

Deze week krijg je bij ons 10 % korting als je je eigen verpakking (tas en zakjes) meeneemt.

Verder organiseren we rondleidingen voor bezoekers op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 15.00.

Geplaatst op

Wij zoeken een penningmeester.

Ons bestuur bestaat op dit moment uit vijf mensen. We zijn voor de komende zittingsperiode op zoek naar een penningmeester, die ons kan ondersteunen.

StadsAkkers is misschien wel de meest bijzondere tuin van Apeldoorn.

Op onze biologische zorgtuinderij kweken we sinds 2013 de lekkerste groenten en fruit, zonder winstoogmerk. De enige winst waar we echt om geven, is de groei en bloei van onze mensen.

We zijn een leuke groep mensen die lekker wil werken, leren en ontwikkelen. Vrijwilligers zonder en vrijwilligers met afstand tot de arbeidsmarkt door elkaar heen. We helpen mensen een stapje verder in het kader van de WMO. We verkopen groenten en fruit in onze winkel, aan restaurants en aan inwoners van Apeldoorn. Daarnaast schenken we een deel van de opbrengst aan onze vrijwilligers, maar ook aan de voedselbank en aan initiatieven waar gekookt wordt voor mensen met weinig geld.

Als penningmeester ben je medebepalend voor de koers van StadsAkkers.

Eén keer per maand komen we bij elkaar. We bespreken dan de actuele gang van zaken en de financiële stand van zaken op de akker en stemmen we af over de komende periode.

Het bestuur is nauw betrokken en regelmatig op de akker aanwezig. Afhankelijk van je tijd kun je deelnemen aan projecten en werkgroepen. We doen alles samen met onze medewerkers en vrijwilligers. Voor financiën hebben we een tweetal vrijwilligers die o.a. de cliëntendeclaraties doen en de facturen versturen.

Alle bestuursleden hebben hun eigen expertise, maar zijn daarnaast breed georiënteerd. Naast strategische en tactische zaken bespreken we ook meer praktische zaken. Zo denk je ook proactief mee over nieuwe verdienmodellen en fondsenwerving. Als organisatie willen we graag langzaam groeien om onszelf te kunnen blijven, maar we willen ook onze organisatie meer professionaliseren.

Kortom een zeer boeiende en veelzijdige taak, waarbij we jouw expertise hard nodig hebben.

Wat breng je mee?

 • Je hebt kennis van de taken van een penningmeester.
 • Je hebt de kennis en de tijd om eens in de maand een financieel overzicht te kunnen maken en deze toe te lichten in de vergadering.
 • Je hebt de mogelijkheid om onze financiën te regelen samen met onze vrijwilligers.
 • Je overlegt met onze accountant, Tijmen Kroes, over de financiële gang van zaken.
 • Je praat als bestuurslid mee over onze strategie en onze activiteiten.
 • Bestuurlijke ervaring is en pré, maar geen voorwaarde. We zijn wel op zoek naar iemand, die kan relativeren, afstand kan nemen en die met een brede, onbevooroordeelde blik mee kan denken.
 • Je bent communicatief vaardig.
 • Je bent intrinsiek gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan de mooie, fijne plek die StadsAkkers is.
 • Het is fijn als je netwerk hierop aansluit.

Werken bij StadsAkkers geeft je een goed gevoel; je bent van echte betekenis voor anderen. Als jij dat ook zo voelt, dan zijn we misschien wel dé plek voor jou. 

Meer weten? Stuur een mail naar onze info@stadsakkers.nl

Geplaatst op

Wie doet ermee? Nog plaatsen open voor de zelfoogst.

We hebben inmiddels al bijna 50 aanmeldingen binnen voor het zelfoogsten bij StadsAkkers. Er zijn dus nog plekken beschikbaar. Wil je ook meedoen? Kijk dan eens op onze zelfoogstpagina.

Als we boven de 50 aanmeldingen komen verloten we een cadeaubon van 25 euro onder alle deelnemers. Schrijf je dus nog snel in en maak kans op een mooie prijs. Je wint sowieso een mooie zomer met veel gezellige middagen of ochtenden en met lekkere groenten en kruiden.

Meer weten? Kijk op onze zelfoogstpagina.

Geplaatst op

Nieuw bij StadsAkkers! Zelfoogst op de akker.

Dit seizoen starten we bij StadsAkkers met de mogelijkheid om zelf te oogsten. Ben je al klant en vind je het leuk om zelf je groenten en kruiden te oogsten? Dan kan dat nu de hele zomer. Wij zaaien en kweken de plantjes voor je en jij kunt elke week je eigen groenten en kruiden komen oogsten.

Was je nog geen klant, maar lijkt dit je heel leuk om te doen? Dan kun je je natuurlijk ook aanmelden.

Meer informatie over de gang van zaken is te vinden op onze zelfoogst-pagina. Hier vind je ook hoe je je kunt aanmelden.

Wees er snel bij, want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.