Geplaatst op

Zero Waste Week – vrijdag 16 september ook bij StadsAkkers

Ook wij streven naar 100 % duurzaam! Het lukt ons zeker nog niet om geen afval meer te produceren, maar we doen ons best.

Wat we wel doen kun je zien als je komt kijken op vrijdag 16 september. We werken biologisch. Dit betekent dat we alleen werken met biologische mest en compost. Veel van de compost, die we gebruiken hebben we zelf geproduceerd. We sproeien wel, maar veel minder lang dan bij niet-biologische groenten. De gewassen krijgen bij ons de tijd om te groeien en dan heb je minder water per dag nodig.

Op ons terrein zijn we bezig met de aanleg van twee voedselbosjes. Om het water beter te beheren hebben we een wadi aangelegd. In onze koude kas kweken we heel veel groenten voor.

En over het hele terrein werken we aan de biodiversiteit! Naast de groenten kweken we ook bloemen en kruiden. Tussen de groentebedden mogen de wilde planten groeien. We maaien selectief. In de boomgaard hangen vogelkastjes.

Wil je dit allemaal eens zien? Kom langs op vrijdag 16 september tussen 10.30 en 15.30. Er staan dan mensen klaar om te vertellen hoe we werken en om alles te laten zien. Ook kun je rustig zelf eens rondkijken.