Geplaatst op

YOi van Zwamboon in onze winkel!

Vanaf deze week verkopen wij een uniek product in onze winkel. YOi is ontwikkeld door Bert en Arja Sprengers van Zwamboon. Zelf weten wij uit ervaring hoe goed het smaakt en wat je er allemaal mee kunt doen. Meer weten? Kom naar onze winkel en kijk ook eens op https://zwamboon.nl/

Hieronder vertelt Arja wat YOi is.

YOi is een biologische vleesopvolger. Eiwitrijke voeding van gefermenteerde peulvruchten, zilvervliesrijst en haver.  YOi vormt de basis van een maaltijd: qua voedingswaarde vervangt het zowel vlees als aardappels. Je hoeft alleen groente toe te voegen en je maaltijd is volledig.
YOi is biologisch, vegan, allergeenvrij en rijk aan hoogwaardige eiwitten en voedingsvezels. De smaak is nootachtig, romig en vrij neutraal. Het is stevig, gezond en heeft een lekkere ‘bite’.

In de winkel van Stadsakkers vind je 2 soorten YOi:

YOi Maaltijdbasis
dit is de vleesopvolger in plakvorm. Je kunt de maaltijdbasis in zijn geheel gebruiken als basis voor een complete maaltijd. Als je de plak in stukjes snijdt en op smaak brengt met specerijen, eet  je het als vervanger van stukjes vlees bij je stamppotten of salades.

YOi Rulgehakt
gebakken met een uitje en wat knoflook is rulgehakt heerlijk in allerlei ovenschotels en pastagerechten.

Er liggen folders in de winkel met serveersuggesties. Op de website www.yoifood.nl kun je een gratis digitaal receptenboekje aanvragen. In het komende seizoen zullen er regelmatig proeverijtjes zijn. Houd de agenda in de gaten!

YOi + groente van StadsAkkers = een complete maaltijd