Geplaatst op

Wij zoeken een penningmeester.

Ons bestuur bestaat op dit moment uit vijf mensen. We zijn voor de komende zittingsperiode op zoek naar een penningmeester, die ons kan ondersteunen.

StadsAkkers is misschien wel de meest bijzondere tuin van Apeldoorn.

Op onze biologische zorgtuinderij kweken we sinds 2013 de lekkerste groenten en fruit, zonder winstoogmerk. De enige winst waar we echt om geven, is de groei en bloei van onze mensen.

We zijn een leuke groep mensen die lekker wil werken, leren en ontwikkelen. Vrijwilligers zonder en vrijwilligers met afstand tot de arbeidsmarkt door elkaar heen. We helpen mensen een stapje verder in het kader van de WMO. We verkopen groenten en fruit in onze winkel, aan restaurants en aan inwoners van Apeldoorn. Daarnaast schenken we een deel van de opbrengst aan onze vrijwilligers, maar ook aan de voedselbank en aan initiatieven waar gekookt wordt voor mensen met weinig geld.

Als penningmeester ben je medebepalend voor de koers van StadsAkkers.

Eén keer per maand komen we bij elkaar. We bespreken dan de actuele gang van zaken en de financiële stand van zaken op de akker en stemmen we af over de komende periode.

Het bestuur is nauw betrokken en regelmatig op de akker aanwezig. Afhankelijk van je tijd kun je deelnemen aan projecten en werkgroepen. We doen alles samen met onze medewerkers en vrijwilligers. Voor financiën hebben we een tweetal vrijwilligers die o.a. de cliëntendeclaraties doen en de facturen versturen.

Alle bestuursleden hebben hun eigen expertise, maar zijn daarnaast breed georiënteerd. Naast strategische en tactische zaken bespreken we ook meer praktische zaken. Zo denk je ook proactief mee over nieuwe verdienmodellen en fondsenwerving. Als organisatie willen we graag langzaam groeien om onszelf te kunnen blijven, maar we willen ook onze organisatie meer professionaliseren.

Kortom een zeer boeiende en veelzijdige taak, waarbij we jouw expertise hard nodig hebben.

Wat breng je mee?

  • Je hebt kennis van de taken van een penningmeester.
  • Je hebt de kennis en de tijd om eens in de maand een financieel overzicht te kunnen maken en deze toe te lichten in de vergadering.
  • Je hebt de mogelijkheid om onze financiën te regelen samen met onze vrijwilligers.
  • Je overlegt met onze accountant, Tijmen Kroes, over de financiële gang van zaken.
  • Je praat als bestuurslid mee over onze strategie en onze activiteiten.
  • Bestuurlijke ervaring is en pré, maar geen voorwaarde. We zijn wel op zoek naar iemand, die kan relativeren, afstand kan nemen en die met een brede, onbevooroordeelde blik mee kan denken.
  • Je bent communicatief vaardig.
  • Je bent intrinsiek gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan de mooie, fijne plek die StadsAkkers is.
  • Het is fijn als je netwerk hierop aansluit.

Werken bij StadsAkkers geeft je een goed gevoel; je bent van echte betekenis voor anderen. Als jij dat ook zo voelt, dan zijn we misschien wel dé plek voor jou. 

Meer weten? Stuur een mail naar onze info@stadsakkers.nl