Geplaatst op

Wethouder Willems neemt de eerste aardbeien in ontvangst

Vandaag hebben wij aan Wethouder Wim Willems de eerste nieuwe aardbeien van de koude grond mogen overhandigen. De Wethouder ontving een mandje vers geplukte biologische aardbeien om mee te nemen naar het gemeentehuis. Ook heeft hij zelf nog een doosje aardbeien geplukt samen met onze zorgmanager Norbert Keizer.

Wethouder Willems was in de begintijd ook een keer op StadsAkkers geweest. Hij was zeer onder de indruk van alles wat er in de afgelopen jaren gebeurd is op ons terrein. De kassen, de boomgaard, de hekken om de hazen tegen te houden, diverse nieuwe gebouwen op het werkplein en binnenkort de blokhut. Dit alles geeft aan hoe hard er gewerkt is de afgelopen jaren. Juist omdat StadsAkkers gestart is als burgerinitiatief en nog steeds vooral met vrijwilligers werkt, maakte de groei veel indruk op het bezoek.

En natuurlijk de koude bakken met heerlijke biologische aardbeien. Met het overhandigen van het mandje aan de wethouder is nu het aardbeienseizoen bij StadsAkkers officieel begonnen. De aardbeien worden elke dag vers geoogst en verkocht in de kraam. Je kunt ze zo zonder te wassen direct van het land eten met kroontje en al.

Naast biologische aardbeien hebben we ook aardbeienplantjes, citroenmelisse, rabarber en rucolasla. En de eetbare biologische rozen staan inmiddels in bloei. Wil je eens iets bijzonders proberen dan is dat een leuke versiering van je salade of andere gerechten.