Geplaatst op

Weer een donatie van de Stichting Groen en Mens

Kijk ook eens op de website van de Stichting Groen en Mens. Daar kun je meer lezen over deze mooie stichting uit Deventer. De voorzitter is Peter Heijke. Peter heeft StadsAkkers met zijn stichting al diverse keren geholpen bij allerlei projecten. De boomgaard met 200 appel- en perenbomen is vanuit de Stichting Groen en Mens betaald. Maar ook de aanleg van de vijver vorig jaar en nu weer de aanleg van meidoorns en van plukladders voor de fruitbomen. Deze plukladders zijn hard nodig, want we zijn tenslotte niet allemaal zo lenig als Zorica in de mispelboom op de foto.

Vroeg in het voorjaar komt Peter altijd zelf langs om ons te helpen met het snoeien van de fruitbomen in het park. Ook worden vanaf dit jaar de fruitbomen op ons terrein gesnoeid onder begeleiding van Peter.

De stichting groen en mens richt zich op onderhoud en aanleg van stads en dorpsgroen & natuurbehoud en ontwikkeling van landschappelijke waarden in de regio stedendriehoek Deventer – Apeldoorn – Zutphen.  De Stichting richt zich ook op ontwikkelingshulp in de breedste zin in Oost-Europa en op het uitdragen van deze rijke cultuur in Nederland.  Groen en mens heeft een groen en mensfonds van waaruit zij haar giften bekostigt. Leuk om wat meer over te lezen op de vernieuwde website van de stichting.