Geplaatst op

Restyling keet

stadsakkersweb01

In het weekend van 17 augustus hebben drie studenten van de kunstacademie Enschede (AKI ArtEZ Enschede) de keet die op terrein van de StadsAkkers staat onder handen genomen.

Het idee was om de keet op te laten gaan in het landschap. De schildering aan de voorkant stelt een fictief landschap voor o.b.v. een originele pasteltekening van Caroline Krajenbrink. Ze speelt met licht/donker en naast veel groentinten ook blauwtinten, oranje, oker, magenta en bruin.

DSCF4025

De blinde achterkant van de keet bestaat voor iets meer dan de helft uit een projectieruimte, in de vorm van een bioscoopscherm in een geschilderde ouderwetse negatief-film strook.

DSCF4021

Dat bioscoopscherm wordt straks gebruikt voor filmavonden/presentaties met popcorn van eigen land. J

De groene rechterkant is gebaseerd op twee bladeren van de hardnekkige Hedera klimop-plant op de StadsAkkers. De bladeren waren erg donker van kleur, maar de nerven waren een soort felle lichtgroene bliksem. Je kunt het ook zien als aderen of energiebanen, de druipers als haartjes/klauwen van de stengels die altijd strak op/in de boomschors zitten. De hele schildering op de achterkant is net als de voorkant gebaseerd op een ontwerpschets. Voor de achterzijde van de keet gaat het om een ontwerpschets van Jarmo Gutteling.

DSCF4028

Bedankt Dave Adry, Caroline Krajenbrink en Jarmo Gutteling!