Geplaatst op

Praktijkexamen op anderhalve meter

Maandag 25 mei hebben zes medewerkers van StadsAkkers hun praktijkexamen SVA-1 afgelegd onder toeziend oog van examinator Jeroen de Wijs. Het certificaat Werken in de Tuinderij is landelijk erkend. Het gaat om praktische handelingen in de tuinderij, zoals zaaien van radijsjes, poten van aardappelen, schoonmaken van groenten en plukken van tomaten. Tijdens het examen laat je een paar van deze handelingen zien. Het hangt natuurlijk daarbij ook van de tijd van het jaar af, welke werkzaamheden mogelijk zijn. Gisteren hebben de medewerkers onder andere spruitjes gezaaid langs een pootlijn en rabarber getrokken.

Normaal gesproken had deze groep van zes mensen gezamenlijk examen kunnen doen in bijvoorbeeld twee groepen. Nu was dit lastiger te organiseren omdat iedereen minimaal anderhalve meter, en liefst iets meer, afstand moet houden. Daarom hebben we het examen georganiseerd in twee dagdelen. ‘s Ochtends waren Nienke, Eugenie en Paul aan de beurt. ‘s Middags volgden Edith, Ilse en Steven. Allemaal waren ze goed voorbereid. Toch geeft zo’n officieel examen altijd wat stress. Trouwens ook voor de docent, Gerhard Hulleman.

Eind van de ochtend en eind van de middag vond de diploma-uitreiking plaats. Iedereen is geslaagd! Wij hadden eigenlijk ook niet anders verwacht. Dit betekent dat we er weer zes mensen bij hebben die dit certificaat hebben behaald. Hiermee kunnen we laten zien dat onze medewerkers echt deskundig zijn. Ook kan het certificaat een opstapje zijn naar betaald werk.

Op de foto hieronder zie je de geslaagden van de middag Edith, Steven en Ilse. Daarachter staan de docent Gerhard Hulleman en de examinator Jeroen de Wijs.