Geplaatst op

Onze courgettereceptenwedstrijd was gezellig! (En lekker)

Maandelijks organiseren wij bij StadsAkkers voor onze medewerkers, vrijwilligers en deelnemers een gezamenlijke lunch. De dag varieert. Afgelopen week was de dinsdag aan de beurt. Gelukkig was het mooi weer, zodat de gasten zowel binnen als buiten konden aanschuiven.

Meestal bestaat de lunch uit een broodmaaltijd met soep. Omdat we vrij veel courgettes hebben op dit moment lag courgettesoep voor de hand. Echter … we hadden ook een wedstrijd uitgeschreven voor recepten met courgette. Wat is er nou leuker dan als jury fungeren tijdens de lunch?

Dus …. de mensen die een recept hadden ingediend konden het komen klaarmaken en de aanwezige gasten mochten proeven. Het werd een gezellige lunch, waar iedereen zeven verschillende gerechtjes kon proeven. Aan het eind van de maaltijd werd er gestemd. Na twee stemrondes viel de keuze uiteindelijk op de Tapas van gebakken courgetteplakjes van Annemiek. Annemiek kreeg een mooie bos bloemen van de akker voor haar toprecept!

Een heel eenvoudig gerecht dat echt heerlijk smaakt als voorafje of bij de borrel. Je maakt het in een handomdraai en het kost bijna niets.

Je hebt nodig: twee kleine courgettes, aardappelkruiden, een ei en een beetje bloem. *

  • Snij de courgettes in plakjes van ongeveer een halve centimeter.
  • Doe er aardappelkruiden op en haal ze door losgeklopt ei.
  • Daarna door de bloem.
  • Even laten drogen en om en om bruinbakken in de koekenpan.
  • Serveer met je favoriete sausje of eet ze zo.