Geplaatst op

In Memoriam – Mattheu van Wijk

Op zaterdag 5 november bereikte ons het droevige bericht dat onze vrijwilliger Mattheu van Wijk de dag ervoor was overleden.

Mattheu was van januari 2014 tot vorige week actief betrokken als vrijwilliger bij StadsAkkers.  Zijn rol was het zoeken van nieuwe zakelijke afnemers  en het onderhouden van contacten met deze bedrijven.

In de beginperiode in 2014 en 2015 maakte Mattheu deel uit van het Managementteam.  Vanaf 2016 tot begin 2020 kwam hij  in het teeltseizoen bijna wekelijks op de akker.  Hij nam dan deel aan de ronde over de akker en bepaalde mee welke prijzen we konden vragen voor onze producten. Hij onderhield in die tijd de contacten met de bedrijven samen met een bestuurslid.  Naast deze taak hielp Mattheu mee op marktjes als dat nodig was. Hij heeft ons geholpen bij de kerstmarkt in het Park Zuidbroek en in de groentekraam op ons Festival Levenslustig.

Mattheu was lange tijd één van de bekende gezichten op de akker. Veel mensen van StadsAkkers hebben hem ontmoet en met hem samengewerkt. Wij hebben hem leren kennen als een aardige, serieuze en zeer betrokken vrijwilliger, die graag bij StadsAkkers kwam uit hoofde van zijn functie, maar ook als gast op één van onze bestuurslunches of kerstmaaltijden.  Zijn betrokkenheid bij ons en bij de akker was heel waardevol.  Mattheu is 70 jaar geworden.