Geplaatst op

In Memoriam – Gregor van den Brink

Afscheid Gregor van den Brink.

StadsAkkers heeft afscheid moeten nemen van  Gregor van den Brink die op 4 maart 2020 is overleden. 

Het is ongeveer 7 jaar geleden dat enkele mensen bijeen kwamen op een stuk bouwland aan het eind van Apeldoorn. Het was in die tijd net zo’n natte periode als thans. We stonden er tot onze enkels in de blubber en het onkruid tierde welig, alles aan de Dommeweg.  Er stond een oud gemeentelijk boerderijtje  dat anti kraak werd bewoond. En hier komt ons project, zei Gregor, een akker voor de mensen in de stad, StadsAkkers.

Gregor was een van onze oprichters en was in de eerste jaren van ons bestaan onze aanjager en stimulator. Hij was in staat om met een inspirerend verhaal over onze doelstellingen gelden  ter  beschikking te krijgen. Daarmee heeft hij de financiële basis gelegd voor de opbouw van ons project in de aanloopjaren, tot de komst van de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Gregor was voor  velen van ons een inspirerend voorbeeld van een mens die met  humor, gedrevenheid en doorzettingsvermogen zich voor anderen heeft ingezet.  Daarvoor  zijn de medewerkers en vrijwilligers van ons project hem zeer dankbaar.