Geplaatst op

Gerrit Bazelier lid in de orde van Oranje Nassau

Afgelopen dinsdag 26 april heeft Gerrit Bazelier uit handen van onze burgemeester een koninklijke onderscheiding mogen ontvangen voor zijn verdiensten voor de samenleving. Gerrit was betrokken bij de oprichting van StadsAkkers en is een hele periode voorzitter geweest van ons bestuur. Na zijn derde termijn als bestuurslid blijft hij nu nog actief betrokken bij de werkgroep techniek.

Volgens de Stentor: Voedsel en aandacht voor mensen die het niet voor de wind gaat. Die thema’s spelen een rol in het vrijwilligerswerk van Gerrit Bazelier (74 jaar, Apeldoorn). Hij was in 2006 een van de oprichters van de Voedselbank Apeldoorn, stond aan de wieg van StadsAkkers, zette zich in als SchuldHulpMaatje en is betrokken bij de Pluktuin in Wenum-Wiesel.

De gemeente schrijft dit over Gerrit: De heer Bazelier was in 2006 een van de oprichters van de Voedselbank Apeldoorn. Hij was een aantal jaren secretaris van het bestuur. Zo’n 10 jaar geleden was hij ook betrokken bij de oprichting van StadsAkkers, waarvan hij secretaris en voorzitter is geweest, en nu nog bestuurslid is. Hij is ook voorzitter van het bestuur van de Pluktuin in Wenum-Wiesel. De heer Bazelier was 8 jaar lang SchuldHulpMaatje. In die rol hielp hij mensen die in problematische schuldsituaties waren terechtgekomen.

Dinsdagmiddag hadden wij voor Gerrit een receptie op de akker georganiseerd. Dit werd een drukbezochte en gezellige bijeenkomst met alle relaties waar Gerrit contacten mee heeft gehad in de afgelopen jaren. Natuurlijk waren ook de Pluktuin en de gemeente aanwezig. Als dank hebben wij voor Gerrit een bank gekocht en daarop een mooi koperen plaatje geschroefd. Nu staat de “Gerrit Bazelier Bank” mooi te pronken op de akker. We zijn benieuwd welk plekje Gerrit gaat uitzoeken om hem neer te zetten.