Geplaatst op

Fusie voor één middag

Jaarlijks organiseert BDO- accountants uit Zuidbroek een vrijwilligersactie in Apeldoorn. BDO geeft haar medewerkers de kans hier onder werktijd aan mee te doen. Op deze manier kunnen de medewerkers ervaren  hoe gaaf het is om met elkaar de directe omgeving te helpen. Dit keer draaide BDO een middag mee bij de StadsAkkers. De 100 extra vrijwilligers van BDO waren meer dan welkom.

Onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers van de StadsAkkers werden de accountants, fiscalisten en staf van BDO verdeeld in groepen. De  werkhandschoenen konden worden aangetrokken. De regenbuien weerhielden de BDO-ers en de vrijwilligers er niet van om de handen uit de mouwen te steken. Enkele kantoormensen stortten zich op het rooien van de aardappelen, scheppen van klei, maken en schilderen van vogelhuisjes, maken van bewegwijzering en bordjes met namen van de groenten. Anderen snoeiden fruitbomen, maakten opkweekpotjes, spoten kratten schoon, potten aardbeien op of groeven sleuven voor de waterleiding. Ook was er een groep bezig in Park Zuidbroek met het graven van een paddenpoel en het verwijderen van opschot. Er was genoeg te doen voor iedereen. Ondertussen werd door de cateringploeg koffie, thee en brownies bereid voor de verzorging van de inwendige mens. De bijzonder lekkere brownies van Het Kantongerecht gingen er goed in. Het was voor de mensen van BDO fijn dat ze iets voor een ander konden betekenen en ook nog eens goed voor de band binnen hun eigen team. Voor StadsAkkers en Park Zuidbroek betekende deze middag ook heel veel. In een middag werd voor een maand werk verzet.

Ook in de pauze werd het gezellig en vond verdere verbroedering plaats. Het was een warm geheel, de twee totaal verschillende werelden stonden open voor elkaar.