Geplaatst op

Een bijzonder afscheid

DSCF4064
De grote tent op de StadsAkkers zag er op 28 augustus feestelijk uit. Slingers hingen binnen en buiten en het weer werkte mee. Het was een prachtige zomeravond.

In en om de tent werd afscheid genomen van PvdA Statenlid Yasemin Cegerek, die benoemd is tot lid van de Tweede Kamer.

DSCF4069

Voor de liefhebbers begon het programma met een rondleiding over de StadsAkkers. Men was enthousiast over het bijzondere project dat werkgelegenheid en scholing biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De gewassen die worden gekweekt zijn een lust voor het oog en ze smaken heerlijk.

Na de rondleiding en een drankje in de open lucht werd het programma in de tent voortgezet met een inleiding over de toekomst van het openbaar vervoer. Daar heeft Yasemin zich intensief mee bezig gehouden. Vele positieve woorden over haar inzet volgden.

Een heerlijke maaltijd, bereid met producten van de StadsAkkers, maakte duidelijk dat vergeten groenten het waard zijn om te worden herondekt.

Na de maaltijd volgde een bijzonder moment. Een vuur werd ontstoken en een Turkse musicus zong liederen die hij zelf begeleidde. Het was een waardig slot van een mooi afscheid op een fantastische locatie.

Dank aan alle medewerkers van de Stadsakkers voor de hartelijke ontvangst.

We komen graag nog eens.

Mijnke Bosman