Geplaatst op

De hazen zijn het haasje.

Vorig jaar op 4 oktober hebben twee accountants van BDO op StadsAkkers de eerste paal voor het hazenhekwerk in de grond geslagen. Op dierendag 2018 dus zijn de eerste stappen gezet op weg naar een hazenvrij StadsAkkers.  Hazen zijn gek op biologische groenten, vooral onze sla en worteltjes vonden ze erg lekker. Kwam je vorig jaar ’s ochtends vroeg of ’s avonds in de schemering op de akker, dan zag je ze gezellig bij elkaar zitten, knagend aan een peentje. Trouwens, dat is nu nog steeds zo, alleen zijn er nu even geen peentjes.

Het aanleggen van een hek om de hazen buiten StadsAkkers te houden was daarom één van onze goede voornemens voor 2018. Zo’n voornemen is niet zo maar uitgevoerd. Er moest 600 meter hekwerk komen met om de twee of drie meter een stevige paal. Afgezien van het werk dat dit gekost heeft is een dergelijk hek niet gratis ergens af te halen. Gelukkig heeft BDO-accountants ons vorig jaar, naast de arbeid die ze verricht hebben, gesponsord met een bedrag van €3000,- en hebben we daarnaast uit het RABO-donatiefonds een aanvullend bedrag mogen gebruiken om het hekwerk te kunnen aanschaffen. De poorten, waarmee alles verbonden is,  zijn besteld bij ABC-de Cirkel uit Olst. Dit is een project waar, net als bij StadsAkkers,  veel mensen werken die wat extra begeleiding nodig hebben.   

En nu is het dus bijna klaar. De hekken staan er, de poorten hangen erin, alleen moet er nog gaas aan de poorten worden bevestigd en ook aan de onderkant komt een bescherming, zodat de hazen niet alsnog onder het hek door kunnen kruipen of tussen de planken door klimmen.

Naast bescherming tegen de hazen zorgt het nieuwe hek voor een mooie afsluiting om de akker, waardoor het terrein één mooi strak geheel is geworden. Wij zijn heel blij met het mooie hek bij de achteringang waardoor onze toegang aan de kant van Park Zuidbroek nog duidelijker is geworden.  Wil je met eigen ogen zien hoe mooi het is geworden? Kom gerust eens kijken en loop via ons nieuwe hek de StadsAkkers binnen. Je bent van harte welkom! Wij zijn open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 15.00.