Geplaatst op

Binnenkort weer een cursus snoeien van fruitbomen

Op de zaterdagen 4 en 18 februari as. kun je bij StadsAkkers een professionele snoeicursus volgen.

Achter op ons terrein staan 200 appel- en perenbomen. Deze bomen zijn in het verleden door de Stichting Groen en Mens aan StadsAkkers geschonken. Peter Heijke is voorzitter van deze stichting. Hij helpt ons deze bomen te onderhouden. Verder onderhouden we vanuit StadsAkkers de fruitbomen in Park Zuidbroek. Ook hierbij is Peter onze vaste adviseur en begeleider. Op deze manier heeft Peter al veel vrijwilligers bij de hand genomen en geleerd hoe je op een goede manier een fruitboom onderhoudt.

In februari krijg jij ook de kans om ook te leren hoe de fruitbomen in je eigen tuin het beste gesnoeid kunnen worden. De cursus fruitbomen snoeien wordt gegeven op twee zaterdagen in februari.

Dit is de kans om meer te leren van een echte expert, dus schrijf je in voor één van de twee dagen. Het aantal plaatsen is beperkt!  Wij zorgen voor gereedschap.

Het programma is als volgt:

  • 9.30 Start met koffie en iets lekkers
  • 10.15 Snoeien in de praktijk
  • 12.15 Lunch in de blokhut met soep en een broodje
  • 13.15 Vervolg cursus snoeien in de praktijk
  • 15.15 Afsluiting

Iedere deelnemer ontvangt een professionele cursusmap, die ons ter beschikking gesteld is door de Stichting landschapsbeheer Gelderland.

Wij kunnen deze cursus aanbieden voor de zeer scherpe prijs van €85,- per dag.

Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar Margreet de Jonge, mailadres: margreetdejonge@stadsakkers.nl. Graag in de mail vermelden voor welke van de twee dagen je je opgeeft: 4 of 18 februari a.s.