Geplaatst op

Basisschool De Diamant kwam buurten bij StadsAkkers. De leerlingen namen mooie kerstkaarten mee.

StadsAkkers heeft al een aantal jaren een goed contact met basisschool de Diamant. De afgelopen jaren hebben veel leerlingen in ons elektrokarretje geoefend met rekenen in de praktijk. Wij kwamen naar het schoolplein met groenten en de leerlingen mochten het verkopen aan de ouders en andere bezoekers. Omdat het elektrokarretje niet meer rijdt, is dit bezoek er dit jaar bij in geschoten. De Diamant liet het er niet bij zitten en kwam deze week bij ons langs.

Op een zonnige donderdagochtend net voor de Kerstvakantie bezochten zij ons, samen met hun leerkrachten.

De leerlingen werden getrakteerd op warme chocolademelk. Ze hadden een hele serie vragen voorbereid over het werk op de akker. Ze wilden graag weten hoeveel mensen bij StadsAkkers werken en wat voor werk er allemaal gedaan wordt. Norbert Keizer, onze zorgmanager, vertelde dat er bij StadsAkkers bijna 100 vrijwilligers werken. Zij helpen met het telen van de groenten en kruiden op de akker.  Ook vertelde hij over de winkel, waar je de groenten, kruiden en bloemen kunt kopen.

De leerlingen hadden zelf allemaal een zelfgemaakt kerstkaartje meegenomen met mooie kerstgroeten en  nieuwjaarswensen  voor de medewerkers van StadsAkkers.  Tijdens een rondleiding kregen zij van alles te horen over de bijen, over de groenten die in de kas nog volop groeien en over het kweken van komkommers en tomaten.  Ze waren zo enthousiast, dat ze beloofd hebben om in mei terug te komen om een dagje te komen helpen.

Daarna gingen zij weer terug naar school. De kerstkaarten hebben een mooi plekje gevonden bij ons.