Geplaatst op

4 weken eerder lente

Het voorjaar is 4 weken vroeger, ook op de StadsAkkers!

Vorig jaar hebben we het uitgeprobeerd; produceren van voedsel op de StadsAkkers en het is ons gelukt! We hebben voor € 22.000,- aan voedsel geproduceerd en dat hebben we gratis gegeven aan de Voedselbank. Daarnaast hebben we verkocht aan buurtbewoners, restaurants en cateraars.

Ons eten is ook bijzonder lekker, het komt immers van de “koude grond” en niet uit verwarmde kassen. En het is super vers.  ’s Morgens geoogst en ’s avonds op je bord! Echte seizoensgroenten bovendien. In een supermarkt ligt het soms wel maanden in een koeling.

We hebben groepen mensen ontvangen in een grote tent en hebben lekker voor ze gekookt. Soms met live-muziek. Scholen kwamen op bezoek, Tweede Kamerleden, gemeenteraadsleden en mensen van de Provincie, buurtbewoners ook, heel veel. Iedereen vindt het prachtig om onze groenten te zien groeien in de mooie omgeving die wij hebben gemaakt, zomaar in de stad. Groeiden de groenten te hard uit , dan waren ze er weer blij mee op de kinderboerderij!

We zijn nu met z’n 40-tigen. De één werkt 2 halve dagen, een ander wellicht 3 hele. Sven is degene die alles weet van biologisch boeren, want zo pakken wij het aan. Die is de baas op het land. Hij vertelt hoe je het werk moet doen. Je hoeft dus geen “groene vingers” te hebben. Dat komt allemaal vanzelf en in een rustig tempo. Dagelijks leer je nieuwe dingen. Verder is er een bedrijfsleider en zijn er een aantal oudere vrijwilligers die je maatje zijn en waar je op kunt terugvallen.

Omdat het voorjaar op het land zo vroeg is begonnen zijn we al weer superdruk. Er is een grote kruidentuin aangelegd ter grootte van een half voetbalveld en een bessentuin plus boomgaard die ook zo groot zijn. Vanaf nu zaaien en planten we ongeveer 4 voetbalvelden in met allerlei soorten groenten en aardappels. Daar komt ontzettend veel werk bij kijken. En we komen echt mensen tekort!

Als je bij ons komt werken met behoud van welke uitkering dan ook en met toestemming van jouw uitkerende instantie ga je elke week, als de groente uit de grond kan, ook zelf met lekkere gezonde dingen naar huis.

Elke dag van de week en op zaterdagochtend werken we van 08.00 – 17.00 uur. We nemen ruime koffie-, thee- en lunchpauzes, want pittig doorwerken op het land moet je ook afwisselen met even uitrusten en onderlinge gezelligheid.

Wij komen echt HANDEN TE KORT en hopen dat je geïnteresseerd bent geraakt in wat we doen en dat je mee wilt werken met ons. Laat het ons weten.

Kijk bij de vrijwilligersvacatures en stel je vragen via info@stadsakkers.nl

Wil je informatie- of aannamegesprek; stuur dan even een e-mailtje naar Suzan Veerkamp suzanveerkamp@stadsakkers.nl of Ingrid Noordberger ingridnoordberger@stadsakkers.nl

Zonder werk zijn is geen lollletje, lol in je werk bij ons is leuker!