Gepost op

Festival Levenslustig was heel gezellig

Zaterdag 16 juni vond voor de derde keer ons Festival Levenslustig plaats. Het festival is naast een festival ook onze open dag, waar we kunnen laten zien aan de bezoekers hoe mooi het is bij StadsAkkers en hoeveel mensen er werken. Omdat we nieuwe T-shirts hadden aangeschaft, die lekker opvallen, kon iedereen goed zien hoeveel mensen actief zijn voor StadsAkkers. Onze kraam stond er met groenten en kruiden en ook met onze aardbeien. Veel mensen hebben ook zelf aardbeien geplukt. Naast de hulp van onze eigen mensen hadden we ook veel hulp van mensen van de Lions, de Soroptimisten en van Kiwanis. Zij hebben ervaring opgedaan onder andere als chauffeur van de bus, parkeerwacht, poffertjesbakker, groenteboer en in de bediening.

In het restaurant serveerden we boterkoek van het Gentiaan College en kersentaart van het Edison College. Ook de smoothies van onze eigen aardbeien en de aardbeienlimonade werden goed verkocht.  De afwas werd gedaan door de scouting van Hertog van Gelre.

Voor de gezelligheid zorgden ook natuurlijk de live-bandjes Mundanos en RoyCe en Magic Stefan met zijn ballonfiguren en goocheltrucs. Op het marktplein, waar de kraamhouders goede zaken deden, was het heel gezellig. Peter Heicke van de Stichting Groen en Mens heeft een aantal nieuwsgierige bezoekers een mooie rondleiding gegeven. Gerwin Sanders van restaurant Twenty2 liet ons zien en proeven wat je allemaal kunt doen met de groenten van de StadsAkkers.

Voor het vervoer was ook gezorgd. Vanaf de parkeerplaats bij het vijvercentrum is het toch nog een eind lopen in de warmte. Daarom hadden we gezorgd voor een shuttlebus, die we konden lenen van het Gentiaan College.

Al met al een geslaagde, gezellige en vrolijke, levenslustige dag.

 

Gepost op

De lentemarkt was heel gezellig.

Het was Lentemarkt op StadsAkkers.

Op de akkers wordt weer hard gewerkt, er is  veel te doen nu de IJsheiligen achter de rug zijn. De grond is klaargemaakt en er wordt gepoot en gezaaid, zodat het aanbod van groenten nog gevarieerder wordt dan vorig jaar. Tijdens de lentemarkt op 20 mei lag de akker er weer stralend bij. Het was mooi weer en het werd gezellig druk.
Trots leidden de medewerkers van StadsAkkers de groepjes bezoekers rond in hun tuin van 4ha. Via de rolstoelpaden zijn de meeste plekken goed bereikbaar. In de grote kas hebben de tomaten en de komkommers al kleine vruchten en ook de platte bakken zijn vol beplant met groenten.
In de splinternieuwe zomertent was koffie en thee en ook de kinderen konden zich er uitstekend vermaken met het schilderen op boomschijven.
Naar schatting van Norbert Keizer, zorgmanager van StadsAkkers, hebben er zo’n 150 – 200 bezoekers de markt bezocht en hij zag veel nieuwe gezichten!