Gepost op

Raapstelensoep met aardappel en ui

Raapstelensoep voor 4 personen (voor – of hoofdgerecht)

  • 6 bosjes raapstelen
  • 2  uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl crème fraîche
  • 5 kruimige aardappelen
  • roomboter
  • 350 ml kippenbouillon of groentebouillon
  • snufje zout en peper
  • Eventueel: rauwe ham of uitgebakken spekblokjes of hardgekookte eieren.

Bereidingswijze

  • De raapsteeltjes wassen, de wortels afsnijden en fijnsnijden.
  • De ui snipperen en de knoflook pellen en fijn hakken
  • De aardappelen schillen en in blokjes snijden,
  • In de boter de ui en ca. 4 minuten zachtjes bakken, de knoflook de laatste minuut toevoegen, gebruik een braadpan, zodat de rest van de ingrediënten toegevoegd kunnen worden.
  • de aardappelblokjes toevoegen en al omscheppend een paar minuten meebakken
    op hoog vuur.
  • De bouillon en ongeveer een liter heet water toevoegen.
  • Aan de kook brengen en ongeveer 10 minuten laten koken tot de aardappels gaar zijn.
  • Raapsteeltjes toevoegen en ongeveer 3 minuten mee laten koken.
  • Pureer heel kort met de staafmixer
  • Proef even en voeg peper en zout toe
  • Bij het opdienen kan de crème fraîche toegevoegd worden en eventueel de spekblokjes of rauwe ham. Een hard gekookt ei, door midden gesneden is ook lekker erin en ziet er leuk uit.