Gepost op

Pompoentaart

Pompoentaart met bladerdeeg

 

Benodigdheden

  • Bladerdeeg 7 plakjes, ontdooid
  • 500 – 600 gram (fles)pompoen
  • 500 milliliter melk
  • 1 vanilleboon
  • 150 gram suiker
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 3 eieren
  • 200 milliliter crème

Bereiding

  • Vet een bakvorm met uitneembare bodem in en bedek de vorm met het bladerdeeg, snij het af op de rand. Op de foto staat zandtaartdeeg, dit kun je ook gebruiken.
  • Verwijder de schil en de pitten van de pompoen en snijd in stukjes.
  • Zet een pan op het vuur met de melk, de vanille boon (opengesneden en uitgeschraapt), de suiker en de pompoenblokjes. Laat dit voor minstens 20 minuten rustig doorkoken.
  • Als de pompoen superzacht is geworden kun je het met een staafmixer tot een fluweelzacht mengsel pureren. Laat nu afkoelen.
  • Als het voldoende afgekoeld is moet je de oven voorverwarmen op 160 graden en kun je drie eieren en twee theelepels (zelfgemaakte!) speculaaskruiden door het pompoenmengsel roeren.
  • Giet het mengsel nu op de bodem en bak de zoete pompoentaart in ongeveer 45 minuten gaar.
  • Heerlijk wanneer de taart nog warm is en serveer met een kloddertje frisse crème fraiche of een beetje slagroom. Ook kun je het combineren met rood fruit.