Pompoentaart met bladerdeeg
Benodigdheden
- Bladerdeeg 7 plakjes, ontdooid
- 500 – 600 gram (fles)pompoen
- 500 milliliter melk
- 1 vanilleboon
- 150 gram suiker
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 3 eieren
- 200 milliliter crème
Bereiding
- Vet een bakvorm met uitneembare bodem in en bedek de vorm met het bladerdeeg, snij het af op de rand. Op de foto staat zandtaartdeeg, dit kun je ook gebruiken.
- Verwijder de schil en de pitten van de pompoen en snijd in stukjes.
- Zet een pan op het vuur met de melk, de vanille boon (opengesneden en uitgeschraapt), de suiker en de pompoenblokjes. Laat dit voor minstens 20 minuten rustig doorkoken.
- Als de pompoen superzacht is geworden kun je het met een staafmixer tot een fluweelzacht mengsel pureren. Laat nu afkoelen.
- Als het voldoende afgekoeld is moet je de oven voorverwarmen op 160 graden en kun je drie eieren en twee theelepels (zelfgemaakte!) speculaaskruiden door het pompoenmengsel roeren.
- Giet het mengsel nu op de bodem en bak de zoete pompoentaart in ongeveer 45 minuten gaar.
- Heerlijk wanneer de taart nog warm is en serveer met een kloddertje frisse crème fraiche of een beetje slagroom. Ook kun je het combineren met rood fruit.