Gepost op

Moussaka van de StadsAkkers

 

Moussaka van de StadsAkkers

Voor 4 personen

Nodig:

  • 500 gram aardappels, geschild en in plakjes gesneden, 5 minuten afgekookt
  • 2 aubergines, gesneden in plakken van een halve centimeter
  • 200 gram tomaten, in stukjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 gram rundergehakt
  • Bechamelsaus
  • Oregano
  • Peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Zout de plakken aubergine, laat 15 minuten liggen, dep ze dan droog met een stukje keukenrol
  • Bak de ui in een koekenpan
  • Voeg het gehakt toe en bak het al roerend rul, voeg de tomaten toe en laat pruttelen tot het geheel een dikke lobbige saus is geworden
  • Voeg een lepel oregano toe aan de saus
  • Voeg peper en zout naar smaak toe
  • Vet een ovenschaal in met een klontje roomboter of met een scheutje olijfolie
  • Beleg de ovenschaal in laagjes met eerst de voorgekookte aardappelschijfjes, voeg daarna het gehaktmengsel toe en daarna de aubergine.
  • Giet de saus eroverheen
  • Zet in de oven – ongeveer 20 minuten tot de bovenlaag licht bruin kleurt.

Eet smakelijk