Gepost op

Komkommersoep van de StadsAkkers

KOMKOMMERSOEP van de STADSAKKERS

Drie weken geleden waren alle komkommers nog klein. Inmiddels zijn de komkommers zo groot, dat we er soep van kunnen gaan maken. Dit recept is zowel warm als koud te gebruiken.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 komkommers
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • Halve eetlepel gehakte peterselie of munt
  • Bekertje crème fraîche (1/8 liter)
  • Liter kippenbouillon (vers of twee blokjes)
  • Boter

Voorbereiding

  • Komkommer schillen en in heel kleine stukjes snijden
  • Ui snipperen
  • Knoflook pellen en hakken
  • Peterselie of munt hakken

Bereidingswijze

  • Boter smelten in de pan
  • Ui toevoegen en even licht bakken
  • Knoflook toevoegen en licht meebakken
  • Komkommer toevoegen en licht meebakken
  • Bloem erbij, roeren tot het glad is
  • Crème fraiche erdoor roeren
  • 1 liter kippenbouillon erbij
  • Aan de kook brengen
  • In de soepkom peterselie of munt toevoegen als garnering

Eet smakelijk