Gepost op

Gestoofde prei, tomaat en ui met zeebaars

Gestoofde prei, tomaat en ui met zeebaarsfilets

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 – 300 gram witte rijst
  • 500 g prei
  • 25 g boter
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 of 3 tomaten (in blokjes)
  • ½ eetlepel Italiaanse kruiden of verse oregano
  • 500 ml kruidenbouillon (van tablet)
  • 4 zeebaarsfilets

Bereiden

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Kruidenbouillon voorbereiden, zodat het warm klaarstaat
  • Prei in de lengte doormidden snijden en spoelen onder de kraan. Daarna in dunne ringen snijden en nog een keer goed wassen.
  • In pan boter smelten.
  • Ui zachtjes bakken tot het glazig wordt
  • Prei toevoegen en 5 minuten zachtjes meebakken
  • Tomaat en kruiden toevoegen
  • Kruidenbouillon warm toevoegen (niet te veel, want dan wordt het gerecht te waterig)
  • Zeebaarsfilets op snijplank leggen en zout en peper naar smaak toevoegen
  • Leg de zeebaarsfilets op de groenten en laat alles op matig vuur ongeveer 10 minuten (tot de vis gaar is) stoven
  • Serveren met de rijst.