Gepost op

Gebakken Speciale Aardappelen

Bereidinstijd: 35 minuten

Aan de slag:

    • Schil de aardappelen, pit ze en snijd lelijke plekken weg.
    • Snijd ze dan in de vorm die je leuk vindt: partjes, schijfjes of blokjes.
    • Was de aardappelen en doe ze in een pan, Zet ze net onder Water,
    • strooi er wat zout over en breng het aan de kook.
    • De truc is om ze niet té gaar laten worden. Prik er af en toe met een aardappelmesje in.
    • Glijdt die er makkelijk in, dan zijn ze gaar genoeg.
    • Laat de aardappels even uitdampen voordat je overgaat tot het bakken.
    • Doe een gelijke hoeveelheid boter en olie in de koekenpan.
    • De boter zorgt voor het mooie bruine kleurtje, de olie maakt het heter. Dat bakt beter.
    • Doe zoveel aardappelen in de pan dat ze nog naast elkaar kunnen liggen.
    • Anders worden ze niet gelijkmatig bruin en gaan ze plakken.
    • Het kan dus zijn dat je etappes moet bakken. Begin niet meteen met omscheppen.
    • De beste tactiek: wachten tot de ene kant lichtbruin is.
    • Dan de hittebron even zacht zetten, omkeren en verder bakken.

TIP: Warm houden? Gebruik de oven op 150°

Probeer eens de heerlijke vastkokers “Mandel potatoes” of “Rote Emma”.

Bron:  dekooktips.com