Gepost op

Boerenkool StadsAkkers

Pittige Boerenkool met noten en honing

  • Kalkoenfilet in stukjes of reepjes
  • Ontbijtspek ongeveer 100 gram
  • Olijfolie
  • 1 Theelepel Sambal Oelek
  • 1 eetlepel Ketjap
  • 1 eetlepel Honing van Bijenpeter
  • Peper en zout naar smaak
  • 700 gram boerenkool – gesneden
  • Aardappelpuree van de Carolus-aardappel of gebakken aardappels van de Nicola
  • 100 gram Taugé
  • 100 gram Kastanjes of Hazelnoten
  • Vegetarische variant: zonder kalkoenfilet en ontbijtspek – maar met gemengde noten

Voorbereiding

De boerenkool van StadsAkkers is lekker zoet. Daarnaast is er keus genoeg aan lekkere aardappels. De honing van Bijenpeter smaakt er uitstekend bij.

Bereidingswijze

  • Bereid de aardappelpuree of gebakken aardappelplakjes alvast voor. Maak aardappelpuree van onze kruimige aardappelen of aardappelplakjes van onze vastkokende aardappelen.
  • Was de taugé als dat nodig is en laat deze goed uitlekken.
  • Verhit een klein beetje olijfolie in een wok en bak hierin kort het ontbijtspek en daarna de kalkoenfilet. (Vegetarisch: iets meer olijfolie nemen en direct de boerenkool met de kruiden toevoegen)
    Voeg toe: sambal, ketjap en honing. Bak ongeveer 3 minuten. Blijf omscheppen.
    Voeg toe: de gesneden boerenkool en bak deze ongeveer 7 – 10 minuten mee. Blijf omscheppen.
  • Schep de helft van de taugé, samen met de helft van de noten door de boerenkool.
  • Voeg zoet en peper naar smaak toe.

Zet de rest in schaaltjes op tafel, zodat iedereen dit zelf kan toevoegen.