Gepost op

Auberginedip

Dip van geroosterde aubergine

Nodig:

  • 1 aubergine
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 eetlepels fijngehakte korianderblaadjes (peterselie mag ook, smaakt wel anders)
  • Zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Prik met een vork gaatjes in de aubergine en leg hem op een bakplaat
  • Bak 40 – 50 minuten of totdat het vel gerimpeld is
  • Haal uit de oven en laat afkoelen
  • Bak de komijn 1 – 2 minuten in een droge koekenpan tot de kleur dieper wordt en de geur vrijkomt
  • Zet apart om af te koelen
  • Snijd de aubergine open, schep het vruchtvlees in een zeef en laat 5 minuten uitlekken
  • Hak het vruchtvlees fijn
  • Doe in een kom en roer de komijn, knoflook, citroensap, olie en koriander erdoor
  • Op smaak brengen met zout en peper

Serveer met geroosterd donkerbruin brood, of op toastjes of crackers.