Gepost op

Paul Blokhuis opent de fruitboomgaard

Vorige week vrijdag 2 juni opende wethouder Paul  Blokhuis de nieuw aangeplante fruitboomgaard op StadsAkkers. Samen met Peter Heijke van de Stichting Groen en Mens, de Stichting die de fruitbomen financierde, werd met een paar rake klappen de laatste paal de grond in geslagen.

Bij StadsAkkers werken veel mensen met een ‘afstand tot de arbeidsmarkt’.  Mensen, die om wat voor redenen dan ook, niet aan het reguliere arbeidsproces deelnemen. Het is een interessante mix van allerlei mensen die van elkaar wat kunnen leren:  werkzoekenden, arbeidsgehandicapten, laag- en hoogopgeleiden, gepensioneerden, vluchtelingen en stagiaires uit het speciaal onderwijs.
Een kleine groep zwerfjongeren (kansjongeren) neemt deel aan het project ’Rakkers op de Akker’. Zij  hebben een duidelijke ondersteuningsvraag en worden extra begeleid door Stimenz, een welzijnsorganisatie in Apeldoorn. Zij worden vrijwilliger bij StadsAkkers, doen werkervaring op, leren met machines omgaan en stromen, als het goed gaat, door naar een andere opleiding of naar werk.

Participatie, het meedoen aan de samenleving, is voor elk mens belangrijk. Iedereen  wil toch graag een volwaardig lid  van de maatschappij zijn. Maar sommige mensen lukt dat niet direct. Bij StadsAkkers gaat het niet om werken alleen, maar ook om het hebben van sociale contacten. Wethouder Blokhuis bleek goed op de hoogte van de persoonlijke aanpak van StadsAkkers en gaf aan dat deze meerwaarde heel belangrijk is voor de gemeente Apeldoorn. Letterlijk zei hij:  “De gemeente streeft er naar om alle mensen in Apeldoorn een plek te geven en iedereen mee te laten doen. Ik zal me er sterk voor maken dat we dit mooie project voor Apeldoorn in stand houden!”

 

Wil je het gehele evenement nog een keer terugzien? Kijk dan naar het nieuwsitem van RTV-Apeldoorn.